'/> Langkah Mudah untuk Membuat Daging ‘Harimau Menangis’ Bakar & Nam Jim Jeaw (Thai Dipping Sauce) yang Sempurna - Wall Rates

Langkah Mudah untuk Membuat Daging ‘Harimau Menangis’ Bakar & Nam Jim Jeaw (Thai Dipping Sauce) yang Sempurna

Daging Harimau Menangis & Nam Jim Geo (Sos Sos Thai)

Resipi daging Harimau Menangis yang unik dan mengalahkan Nam Jim Jiu (Sos Thai)? Selepas semua orang di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Warga Internet sudah terbiasa menggunakan Internet pada peranti mudah alih mereka untuk mengakses maklumat visual. Kali ini, saya akan berkongsi panduan memasak Daging Harimau Menangis dan Nam Jim Geo (Sos Pencicah Thai) untuk persediaan mudah menghadapi kegagalan. Ia sukar dan tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak akan memuaskan malah tidak sedap. Walau bagaimanapun, daging Harimau Menangis yang dimasak dan Nam Jim Jiu (sos pencicah Thai) yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang membangkitkan selera.

Kualiti daging Harimau Menangis dan daging Nam Jim Jiu (sos pencicah Thai) yang dimasak dipengaruhi oleh banyak faktor, bermula daripada jenis bahan sehinggalah kepada pemilihan, pemprosesan dan penyajian bahan-bahan segar. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat Crying Tiger Sweet Meat dan Baked Nam Jim Geo (Sos Pencicah Thai), jangan risau, jika anda tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang unik. Kemudian anda boleh menggunakan Harimau Menangis dalam Daging Bakar dan Nam Jim Jiu (Sos Nipis Thai) sebagai contoh.

Baiklah, kali ini kita akan cuba memasak Daging Harimau Menangis dan Nam Jim Jiu (Sos Kurus Thai) di rumah. Pastikan bahan-bahannya mudah, hidangan ini boleh berkesan dalam membantu menyihatkan badan anda dalam keluarga. Anda boleh memasak Daging Harimau Menangis dan Nam Jim Geo (Sos Pencicah Thai) di dalam ketuhar menggunakan 23 bahan berbeza dan 7 langkah memasak. Begini cara memasaknya.

#ThaiStyle Kadang-kadang keluar "harimau"... masuk oven pun boleh! 3

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk memasak daging dan sos "Harimau Menangis" Nam Jim Jiu (Sos Thai):

  1. 1 kg daging/ayam
  2. Daging perap (daging cincang)
  3. 3 tangkai ketumbar
  4. 15 ulas bawang putih
  5. 1 inci halia (pilihan)
  6. 1/2 inci kuning (pilihan)
  7. 4 sc kicap pekat/sos tiram
  8. 4-5 sc sos ikan
  9. 4-6 sc gula merah/madu
  10. 2 sudu besar serbuk cili/lada hitam
  11. 1 biji limau nipis
  12. Bahan Sos (Air Acar Thai / Nam Jim Jiu)
  13. 2 sudu besar asam jawa (tapis, bancuh dengan air)
  14. 3-5 sc sos ikan
  15. 2-6 sudu besar gula merah/manis/gula thailand/madu secukup rasa
  16. 1-2 biji jus lemon
  17. 2 sudu besar nasi goreng (dicincang halus):
  18. Dicincang halus:
  19. 2 batang ketumbar (dihiris halus)
  20. 2 helai daun ketumbar
  21. 8 ulas bawang putih
  22. 1/2 hirisan bawang besar/halia
  23. 6 nasi lada hijau dan merah

Langkah Memasak untuk Menangis Daging Harimau dan Nam Jim Jiu (Sos Thai)

  1. Masukkan semua bahan perapan yang dikisar.
  2. Gaulkan bahan perapan dengan baik dengan daging. Perap semalaman selama 3-5 jam.
  3. Masak daging pada suhu 220 darjah selama 20-30 minit sehingga daging masak sepenuhnya. (Untuk 5 minit terakhir, gunakan api di atas untuk mendapatkan kesan rangup) রান Masak atas arang.
  4. Campurkan semua bahan dalam sos. Gaul sebati.
  5. Cincang halus daging sedia untuk digoreng. Taburkan daging yang telah siap dengan sos perapan semasa menggoreng. (sos perap boleh dimasak dalam kuali dan dalam ketuhar)
  6. Hidangkan bersama sos.
  7. Nota: Sos itu sendiri, juga dikenali sebagai jus masam Thai, boleh dihiasi dengan sebarang lauk/sayuran panggang. Atau telur rebus. https://cookpad.com/my/recipes/13397100-telur-rebus-goreng-air-asam--gaya thai

Bagaimana mereka? Mudah, kan? Daging Harimau Menangis Bakar dan Nam Jim Geo (Sos Sos Thai) yang boleh dibuat di rumah. Saya harap anda mendapati ini berguna dan menyeronokkan!

You may like these posts

Link copied to clipboard.